Pitchen op een opdracht


Om te pitchen op een opdracht (offreren) moet je ingeschreven staan als advocaat bij de NOvA of aantoonbare ervaring als jurist hebben binnen de door jou aangegeven specialisaties. Om de opdracht te kunnen koppelen aan jouw profiel zijn een aantal gegevens nodig. Hiervoor doorloop je een registratieprocedure en krijg je een persoonlijk account bij Your Legal Match.


Het ontvangen van opdrachten (credits)en offreren op een opdracht (pitchen) is gratis evenals het gebruik van de leadgenerator app. Als tegenprestatie zijn de eerste 45 minuten van je werkzaamheden voor de opdrachtgever kosteloos. Daarna gelden de afspraken zoals in de offerte overeengekomen.


Je persoonlijke gegevens worden niet getoond aan de opdrachtgever en kunnen niet door anderen worden bekeken. Alleen je zelfgekozen username, plaats van vestiging, specialisaties, ervaring en referenties worden getoond aan de opdrachtgever om pitches te kunnen vergelijken. Als jouw offerte wordt geaccepteerd (match) worden je persoonlijke gegevens zichtbaar voor de opdrachtgever.


Via de lead generator app kun je de opdrachtgever anoniem een persoonlijk berichten. Als je de noodzakelijke informatie hebt ontvangen, kun je een offerte uitbrengen (pitchen). Je kunt je offerte op elk gewenst moment op je persoonlijke pagina verwijderen.


In een aantal gevallen is het niet mogelijk om te pitchen op een lead:

  • De sluitingsdatum om een offerte uit te brengen is verlopen.
  • Jouw profiel voldoet niet aan de criteria zoals die in de opdracht zijn aangegeven.
  • Je hebt onvoldoende credits, ga naar credits om je tegoed op te laden.

 


Na registratie kun je inloggen en op je persoonlijke pagina eenvoudig gegevens wijzigen of toevoegen.


Een opdrachtgever beschrijft in de lead kort de casus en kan eventueel extra informatie als bestand meesturen. Daarnaast krijg je een indicatie over het tarief of het totaalbedrag dat de opdrachtgever bereid is te betalen.

Your Legal Match geeft je informatie op basis waarvan je kunt beoordelen of de opdrachtgever bij jou of jouw praktijk past. Deze informatie bestaat uit ratings van andere advocaten uit eerdere zaken (sterren).


Zodra jouw offerte is geaccepteerd, ontvang je een notificatie dat jullie gematcht zijn. De persoonlijke gegevens van de cliënt worden nu zichtbaar in de leadgenerator app en op je persoonlijke pagina. Binnen 24 uur wordt je geacht per mail of telefonisch contact op te nemen.