Opdracht plaatsen


Om de opdracht te kunnen koppelen aan de meest geschikte advocaat zijn een aantal gegevens nodig. Hiervoor doorloop je een registratieprocedure en krijg je een persoonlijk account bij Your Legal Match.


Het plaatsen van een opdracht is gratis. Als je vervolgens een advocaat hebt gekozen op basis van prijs, rating, reviews of regio zijn de eerste 60 minuten ook nog gratis. Je betaalt uitsluitend het tarief dat je met de advocaat hebt afgesproken.


Je persoonlijke gegevens worden niet getoond bij de opdracht en kunnen niet door anderen worden bekeken. Alleen je woonplaats en zelfgekozen username worden getoond aan advocaten die jouw opdracht ontvangen om een offerte te kunnen maken.


Je kunt je opdracht op elk gewenst moment op je persoonlijke pagina aanpassen of verwijderen. De sluitingsdatum om een offerte uit te brengen kun je niet aanpassen. Je kunt wel de opdracht opnieuw plaatsen, advocaten ontvangen dan een nieuwe uitnodiging om een offerte uit te brengen.


Na registratie kun op je persoonlijke pagina bij instellingen eenvoudig gegevens wijzigen of toevoegen.


Een advocaat of jurist beschrijft in een offerte zijn aanpak en geeft een indicatie van de kosten. Verder krijg je informatie op basis waarvan je diegene kiest die het beste bij jou en jouw opdracht past. Je kunt advocaten en juristen op Your Legal Match vergelijken op basis van de inhoud van de offerte, specialisaties, ervaring, rating en reviews van andere gebruikers.

Door een offerte te accepteren kies je jouw advocaat of jurist. Je hebt een Match!


Zodra je een offerte accepteert, ontvangt jouw advocaat bericht dat jullie gematched zijn. Je persoonlijke gegevens worden nu zichtbaar voor de advocaat en binnen 24 uur neemt de advocaat per mail of telefoon contact met je op. Op je persoonlijke pagina kun je rechtstreeks berichten sturen naar je advocaat, bijvoorbeeld over je bereikbaarheid.


Het plaatsen van een opdracht op Your Legal Match is geheel vrijblijvend. Je bent nooit verplicht om een offerte te accepteren.


Your Legal Match vindt dat de toegang tot het recht laagdrempelig en betaalbaar moet zijn. Het eerste gesprek van 60 minuten met jouw advocaat of jurist wordt dan ook niet in rekening gebracht. Daarnaast rekenen wij geen kosten om opdrachten te plaatsen en offertes te vergelijken.

Na het eerste gratis gesprek gelden de afspraken die je met jouw advocaat of jurist hebt gemaakt. Dit tarief kan per opdracht verschillen door bijvoorbeeld complexiteit, omvang en spoed van de zaak. Ook de ervaring, specialisatie, rating en reviews van de advocaat kunnen van invloed zijn op het tarief.

Your Legal Match streeft naar transparantie zodat een eerlijke prijs tot stand komt. Overtuigd? Ga direct aan de slag en vind de advocaat die het beste bij jou en je budget past.

Plaats je opdracht